Win32/Agent.BEA

Létrehozva: 2009-09-10, 16:33:38
Utolsó frissítés: 2010-11-26, 09:43:07

Platform: Win32 Típus: trójai Méret: 40448
Dátum: 2008-12-12

Veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000 összes...
Nem veszélyeztetett operációs rendszer(ek): Windows 3.xx, DOS, Linux, Unix, Solaris összes...

Elnevezések

A különböző vírusvédelmek az egyes vírusokat, férgeket eltérő névvel illethetik. Előfordulhat, hogy egy vírusvédelmi rendszer egy adott károkozó program különböző példányait különböző neveken azonosítja, de az is elképzelhető, hogy különböző vírusokat, férgeket illet azonos néven. Az alábbi lista tájékoztató jelleggel mutatja a legelterjedtebb vírusvédelmek elnevezését, mely természetesen még az adott vírusvédelmi rendszer különböző verziója esetén is más és más lehet.
A Win32/Agent.BEA trójai elnevezései az egyes vírusvédelmek szerint:

vírusvédelem elnevezés
Avast Win32:Agent-LMG
AVG SHeur.CREY
Avira TR/Agent.aqo.63
BitDefender Trojan.Generic.1227741
e-Trust Win32/Cropo.C
F-PROT W32/Downloader_Small.B!Gen
Fortinet W32/Alureon.fam!tr
F-Secure Packed:W32/TDSS.gen!F
Ikarus Trojan.Win32.Alureon
Kaspersky Trojan.Win32.Small.yre
McAfee DNSChanger.ac
NOD32 (ESET) Win32/Agent.BEA
Microsoft Trojan:Win32/Cropo.gen!A
Norton Antivirus Downloader
Panda Generic Trojan
Rising Antivirus Trojan.Proxy.Win32.Agent.mh
Sophos Troj/Agent-GMX
Trend Micro WORM_ALUREON.DEN
VirusBuster Trojan.Alureon.Gen!Pac

Telepítés

Az interneten vagy lokális hálózaton terjedő kártevők elsődleges célja, hogy egy másik számítógépet fertőzzenek meg. A megtámadott számítógép működésébe, annak operációs rendszerébe általában úgy épülnek be, hogy az egy esetleges újraindítást (boot-olást) követően is aktivízálja a kártevő kódját. Ezt általában úgy érik el, hogy a kártevő kódját tartalmazó fájl(oka)t hoznak létre vagy meglévő fájl(oka)t módosítanak, illetve beállítanak néhány bejegyzést a rendszerleíró adatbázisban, ami arra utasítja az induló operációs rendszert, hogy a frissen elhelyezett kártékony kódot is el kell indítani. Emellett - nem közvetlenül az újraindítás érdekében - más területeken (könyvtárakban) is létrehoznak magukból másolatot. Ennek kettős célja van: Egyrészt egy esetleges vírusirtást követően egy eldugott helyen megmaradhatnak a fertőzött állományok, másrészt helyi hálózatokban, megosztott könyvtárakban, peer-to-peer hálózatokban is képes terjedni. Kihasználhatják továbbá a Windows alapértelmezés szerinti beállítását is, miszerint egy létrehozott AUTORUN.INF nevű fájllal el lehet érni, hogy egy meghajtó megnyitásakor is aktivizálódjon a kártékony kód.

A Win32/Agent.BEA trójai a Windows mappában (alapértelmezés szerint C:\Windows) létrehozza a(z) vmmreg32.exe nevű fájlt.

A Win32/Agent.BEA trójai a Windows System32 mappájában (alapértelmezés szerint C:\Windows\System32) létrehozza a(z) rasphone.dll nevű fájlt.


image image

A Win32/Agent.BEA trójai a rendszerleíró adatbázisba az alábbi bejegyzéseket hozza létre, illetve módosítja (ha már létezik):

  • [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

    "Microsoft Visual Studio"="C:\WINDOWS\vmmreg32.exe"
  • [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows] "AppInit_DLLs"="C:\WINDOWS\system32\rasphone.dll"

image image

Hátsóajtó

A vírusok, férgek egyre gyakrabban nyitnak hátsóajtót a megtámadott számítógépen. Ezzel teljes mértékben átvehetik a számítógép felügyeletét, a támadó azt csinál a számítógépen, amit csak akar: alkalmazásokat futtathat, állíthat le, állományokat tölthet le/fel, jelszavakat, hozzáférési kódokat tulajdoníthat el.

A(z) s2.jorbanblack.com weboldalhoz csatlakozik.